Oldalak

2014. december 14., vasárnap

Angol húsos pite



Néha eszembe jut, hogy mennyire szeretem a tortát, szerintem egyáltalán nem szükséges hozzá születésnap, bármikor készíthetünk maguknak, mindig kölcsönöz egy kis ünnepi jelleget a sütinek. Így jutottam el ahhoz a gondolathoz, hogy miért ne készíthetnék valamilyen főételt ebben a köntösben. A húsos pitével bizonyára nem mondok senkinek újdonságot, ezt szerettem volna most kipróbálni. Mivel azonban a piteformám otthon van nem készülhetett abban, így jött a kis táskák ötlete.
Bár ezt az ételt most nem kimondottan a Karácsonyi készülődés jegyében csináltam, most mégis úgy gondolom, hogy remek ünnepi fogás lehet belőle, mert amilyen mutatós és ötletes legalább annyira finom. Garantáltan tetszeni és ízleni is fog mindenkinek!

Hozzávalók 34 kis pitéhez:

A tésztához:
  • 200 g tk. tönkölybúza liszt (127,8 g CH)
  • 100 g graham liszt (60 g CH)
  • 100 g búza finomliszt (75,4 g CH)
  • 250 g margarin
  • 1 tk só
  • 50 ml víz 
A töltelékhez:
  • 500 g darált sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma (90 g - 7,47 g CH)
  • 1 gerezd fokhagyma (1,31 g CH)
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsom (70 g-os)
  • 2 ek olíva olaj
  • rozmaring
  • 2 babérlevél
  • bors
A tetejére:
  • 1 tojás
  • szezámmag

A tésztához a liszteket és a sót elmorzsoljuk a margarinnal, majd a tojással és a vízzel az egészet jól összegyúrjuk. A hűtőben pihentetjük.
A húsos raguhoz az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk. Pár perc után hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, a rozmaringot és a babérlevelet is, és készre főzzük. Amíg a tésztával dolgozunk félretesszük hűlni.
A tésztát lisztezett felületen kb. 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk és 10 cm átmérőjű korongokat szaggatunk belőle. Minden kis tésztakorong közepére egy szűk evőkanálnyit halmozunk a már kihűlt húsból, kettéhajtjuk és a szélét villával jól összenyomkodjuk, hogy sütés közben ne nyíljon szét.
Egy tojást villával felverünk és megkenjük vele a táskákat, a tetejüket pedig szezámmaggal megszórjuk.
170 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük őket.

Tálalhatjuk párolt zöldségekkel, de magában is megállja a helyét.


Így elkészítve a táskákban összesen 271,98 g CH van, egy darabban pedig 7,99 g.

Forrás: Hankka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése