Ez az étel sajnos nem éppen dekoratív, de isteni finom. Régóta készítem már, eddig azért nem került fel a blogra, mert általában akkor veszem elő ezt az ötletet, ha nincs sok időm. Ha konzerv gombából készül, szinte egy pillanat alatt össze lehet dobni. Ilyen "elsősegély kaja" nálam a rakott csirkemell is, mindkettő egy igazi Gyorsan valami finomat! kategóriás fogás, és amennyire egyszerű, legalább annyira finom. A rakott csirkemell pedig ezzel ellentétben nagyon jól mutat a tányéron. :)
Egyszer mindenki rászorul, hogy pár hozzávalóból, sec perc alatt dobjon össze valamit, akkor majd jusson eszetekbe ez az ötlet!
Egyszer mindenki rászorul, hogy pár hozzávalóból, sec perc alatt dobjon össze valamit, akkor majd jusson eszetekbe ez az ötlet!
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 darab csirkemell filé
- kb. 400 g csiperke gomba
- 1 közepes fej vöröshagyma (80 g - 6,64 g CH)
- 200 ml főzőtejszín
- só, bors
- kókuszolaj
Egy serpenyőben kevés olajon megpároljuk az apróra kockázott hagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk. A leve nagy részét elfőzzük róla és felöntjük tejszín felével. Egyszer összerottyantjuk, majd félretesszük.
Ezután, vagy akár ezalatt egy közepes fazékban kevés olajon pici sóval hirtelen készre pároljuk a csirkét. Hozzáadjuk a megmaradt tejszínt és megvárjuk, hogy ez is felrottyanjon egyszer. Ekkor hozzáöntjük a serpenyőben pihenő gombát, és pár perc alatt összefőzzük.
Tálalhatjuk rizzsel és tésztával is.
Mivel most csak a hagymával kell számolni, egy adag CH-tartalma csak 1,66 g.
- Készítettem már sertés húsból is, úgy sokkal gazdagabb az íze. Mivel azonban a sertésnek több idő kell, együtt főztem a gombával, miután a hagymát megpároltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése