Oldalak

2020. július 21., kedd

Padlizsánkrém házi majonézzel



Nem is tudtam, hogy mennyire nagyon szeretem a padlizsánkrémet, amíg egyszer meg nem kóstoltam, ahogy a Párom Anyukája készíti. Mindig jó vastagon halmozom a kenyérre és sajnálom, amikor elfogy, legyen az két nap, vagy egy hét után.
Szerencsére nagyon egyszerű elkészíteni és a megsütött padlizsánt le is fagyaszthatjuk, így télen is bármikor az asztalra varázsolhatjuk.
A majonézt egy ideje már magunk készítjük hozzá. Nekem nincs bajom a tojás sárgája elfogasztásával és így nem is számolós, a cukormentes majonéz pedig még soha nem jött velem szembe a boltban, de elvileg azt is lehet kapni. Egyébként a majonézt akár a padlizsánkrémhez, akár máshoz fogyasztva nagyon jól feldobja, ha a só bors mellett egy teáskanál dijoni mustár is kerül bele.

Hozzávalók:
  • 2 közepes padlizsán - 573 g
  • kevés vörös-, vagy lilahagyma - nálam most 12 g lilahagyma (1,21 g CH)
  • majonéz (2 tojás sárgája, étolaj)
  • bors

A padlizsánokat megmossuk és hosszában félbevágjuk. 200 fokos (nem előmelegített) sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük és hagyjuk kihűlni.
A majonézhez két tojás sárgáját kézi habverővel kikeverjük annyi étolajjal, amennyit felvesz. Apránként, kis adagokban öntsük hozzá az olajat és gyors mozdulatokkal dolgozzunk. Szépen kivilágosodik és kifényesedik és olyan állaga is lesz, mint a bolti majonéznek.
A kihűlt padlizsánokat, a majonézt és kevés hagymát botmixerrel összeturmixoljuk, sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése