Az előző avokádós tortácskám sikerén felbuzdulva és mert maradt egy szép nagy avokádóm is, újabb receptek után néztem az interneten. Találtam avokádókrémeket, töltött avokádót, egyik ínycsiklandóbbnak tűnt, mint a másik, de a korábbi süti után inkább úgy döntöttem, hogy kipróbálom, milyen lehet az avokádós csokoládékrém. Pár éve nagyon felkapott volt, rengeteg blogon lehetett vele találkozni.
Jó döntés volt, mert ez a krém nekem sokkal jobban ízlik, mint az előző változat. Sokkal szebb a tartása, egy leheletnyit ki is lehet érezni belőle az avokádót, de mégis igazi csokiimádóknak való, erőteljes íze van. Ráadásul nem kell aggódni amiatt, hogy idővel bebarnul a krém.
De ami miatt igazán szuper ez a süti, hogy még a Párom is hajlandó volt megkóstolni, aki egyébként nem rajong a mindenféle összturmixolt krémekért.
Hozzávalók egy 18 cm-es formához:
A kekszes alaphoz:
- 60 g dió
- 50 g cukorstop háztartási keksz (39,12 g CH)
- 80 g hideg margarin
- 20 g holland kakaópor (1,78 g CH)
- 40 g xilit (24 g CH)
- 1/2 kk só
A mousse-hoz:
- 2 nagyobb érett avokádó - 340 g
- 50 g holland kakaópor (4,45 g CH)
- 50 g kókuszolaj vagy olvasztott margarin
- 22 g négyszeres erejű cukorhelyettesítő
- 1 ek vanília kivonat
A kekszalaphoz a diót a kekszet és a xilitet kávédarálóval ledaráljuk. Hozzáadjuk a kakaót és kevés sót, majd a margarinnal elmorzsoljuk és egy előkészített forma aljára nyomkodjuk. Úgy igazítsuk el, hogy a forma peremét is kb. 4 cm magasan beborítsuk.
A krémhez az avokádók húsát botmixerrel pürésítjük, majd beledolgozzuk a többi hozzávalót is.
Mielőtt felvágnánk a tortácskát, kb. 4-5 óráig pihentessük hűtőben.
Az egész süti így elkészítve 69,35 g szénhidrátot tartalmaz, 8 szeletre vágva egy szeletben 8,66 g CH van.
forrás: lovemylife
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése