Ezt a tortát tavaly kaptam a születésnapomra a munkahelyemen, az ideire pedig már én készítettem el magamnak. Az eredeti datolyás alsó réteget pisztáciás, mandulás kekszalapra cseréltem.
Amilyen egyszerű, annyira finom és dekoratív kis tortácska.
Amilyen egyszerű, annyira finom és dekoratív kis tortácska.
Hozzávalók egy 18 cm-es formához:
A kekszes alaphoz:
- 60 g cukorstop háztartási keksz (39,12 g CH)
- 100 g pisztácia és mandula vegyesen
- 40 g xilit (24 g CH)
- 95 g hideg margarin
A krémhez:
- 3 közepes érett avokádó (nálam 370 g)
- 40 g xilit (24 g CH)
- 30 g citromlé (1,98 g CH)
Az alaphoz késes aprítóban finomra darálom a kekszet, a magokat és a xilitet. Összedolgozom a margarinnal és egyenletesen kibálelem az előkészített tortaformába.
A krémhez az avokádók húsát összeturmixolom a citrom levével és a xilittel. A kekszes alapra simítom és kb. 4-5 órára hűtőbe teszem, mielőtt felvágnám.
Az egész torta így elkészítve 89,1 g szénhidrátot tartalmaz. Én 8 szeletre vágtam, így egy szeletben 11,13 g CH van.
Érdemes kisebb formában készíteni, mert több hűtőben töltött nap után bebarnulhat a krém.
forrás: peakshop.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése