Nagyon szeretem a túrógombócot, és igen gyakran el is készítem. A blogon már régóta fent van a recept, de most végre sikerült újrafotóznom. Egy kicsit módosítottam is rajta, így mutatom meg újra nektek.
Hozzávalók 12 db-hoz (3 adag):
- 250 g túró
- 50 g tk tönkölybúza liszt (31,95 g CH)
- 50 g zabkorpa (34,25 g CH)
- 40 g xilit (24 g CH)
- 2 tojás
- fél citrom lereszelt héja
- vanília aroma
- (mazsola)
- olaj a formázáshoz
- 100 g darált dió
A gombócokhoz áttörjük a túrót és jól összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Néhány óráig hűtőben pihentetjük. Ezt akár előző este is megcsinálhatjuk, ha másnap nem lenne sok időnk.
Olajos kézzel gombócokat formázunk a masszából és forrásban lévő vízbe tesszük őket. Akkor vannak készen, ha feljönnek a víz tetejére. Darált dióba forgatjuk és ízlés szerint tejföllel, lekvárral tálaljuk.
Összesen 90,2 g CH-t tartalmaz, adagonként 30,07 g-ot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése