Oldalak

2014. szeptember 21., vasárnap

Céklás-diós pogácsa



Az elmúlt télen volt egy rövid időszakom, amikor szerettem volna minél több céklás ételt kipróbálni. Sajnos nem készült csak egy, de ezt a pogácsa receptet akkor raktáraztam el magamnak. Most a dióm utolsó kis maradékait is felhasználva elkészítettem. Érdekes, szokatlan, de finom, könnyű pogácsa.

Hozzávalók 36 darabhoz:
  • 150 g tk. tönkölybúza liszt (95,58 g CH)
  • 100 g zabpehely liszt (68,1 g CH)
  • 50 g búza finomliszt (37,7 g CH)
  • 250 g margarin
  • 100 g reszelt sajt
  • 50 g finomra reszelt cékla (2,95 g CH)
  • 100 g pirított tört / darált dió
  • 1 kk só

A tetejére:
  • 1 tojás
  • 100 g reszelt sajt
  • 60 g tört dió

A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, és egy éjszakára, de minimum pár órára betesszük a hűtőbe.
Ezután lisztezett deszkán ujjnyi vastagságú téglalapot nyújtunk belőle, és egyenlő kockákra vágjuk. A tetejüket megkenjük tojással, megszórjuk sajttal és pár szem diót ültetünk rá. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

Egy darab pogácsa 5,68 g CH-t tartalmaz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése