Ha készítek valami finomságot, mint például a mogyorókrém, akkor ha már dolgoztam vele, általában sajnálom csak úgy magában megenni. Ezért landolt most az étcsokis mogyorókérmem egy része ebben a babkában, ami nagyon finom puha lett a kenyérliszt és a Garat malom tk búzaliszt miatt, és nekünk ezzel a töltelékkel sokkal jobban ízlett, mint az étcsokis verzió.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 400 g tk búzaliszt (240 g CH)
- 100 g fehér kenyérliszt (71 g CH)
- 10 g búzasikér
- 90 g lm habtejszín
- 90 g víz
- 15 g négyszeres erejű cukorhelyettesítő (60 g cukornak felel meg)
- 2 tojás
- 60 g lágy margarin
- 7 g szárított élesztő
A töltelékhez:
- 170 g étcsokoládés mogyorókrém (30,24 g CH) recept itt
- 50 g hántolt törökmogyoró (5,5 g CH)*
Bedagasztom a tésztát és legalább 2 óráig hűtőben kelesztem (akár előző este is elkészíthetjük).
A tésztát kiveszem a hűtőből, hogy felmelegedjen kicsit. Ha a mogyorókrém túl kemény lenne, 30 mp-re beteszem a mikróba, hogy kenhető legyen. A mogyorót mozsárban apróra zúzom.
A megkelt tésztát kb. 4-5 mm vastagra nyújtom és egyenletesen megkenem a mogyorókrémmel (picit többet is elbír, mint ami a receptben szerepel). A széleken 1-2 cm-t szabadon hagyvok. Rászórom a mogyorót, néhány szemet meghagyok, amit majd a babka tetejére szórok. A hosszanti oldala felől feltekerem a tésztát és egy éles késsel a tekercset hosszában félbevágom. Óvatosan kinyitom, hogy a belső csokis rész nézzen felfelé és összefonom őket úgy, hogy a töltött rész ezután is felülre essen. Egy 30 cm hosszú sütőpapíros kenyérformába teszem, rászórom a félretett mogyorót és még kb. fél óráig letakarva kelesztem.
190 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt sütöm meg, az utolsó 10 percben alsó-felső sütéssel, hogy szép színt kapjon.
Az elkészült babkám 1050 g-os lett, így a szénhidráttartalma 33,02 g / 100 g.
*Ha a mogyoró nem hántolt, tedd 180 fokos sütőbe kb. 10 percre. Amikor kihűlt egy konyharuhával óvatosan le tudod dörzsölgetni a héját.
*Ha a mogyoró nem hántolt, tedd 180 fokos sütőbe kb. 10 percre. Amikor kihűlt egy konyharuhával óvatosan le tudod dörzsölgetni a héját.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése