Hozzávalók:
A tésztához:
- 300 g tk búzaliszt (180 g CH)
- 50 g búza finomliszt (35,5 g CH)
- 50 g kukoricaliszt (38 g CH)
- 120 g porrá őrölt xilit (72 g CH)
- 2 ek házi vanília kivonat / 3 tk vanília aroma
- 2 tojás sárgája
- 250 g margarin
A csokoládétalphoz:
- 200 g 70%-os étcsokoládé (100 g került a csokitalpakba - 32 g CH)
- kevés margarin, vagy 1 ek étolaj
A margarint elmorzsolom a lisztekkel, majd a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrom. Fél óráig a hűtőben pihentetem.
Enyhén lisztezett felületen 1 cm vastagra nyújtom és kiszaggatom. 7 és 3 cm-es pogácsaszaggatókat használok.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatom a karikákat és 180 fokon kb. 12 percig sütöm őket. Picit tovább, mint a sima linzert szoktam. Vigyázok, hogy ne barnuljanak meg. Ha még kicsi puhának tűnnek, akkor is kiveszem őket a sütőből, hűlés közben szilárdulnak majd.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztom és belekeverem az olajat. A kekszek alját belemártom a csokiba, a felesleget lehúzom és újból a sütőpapíros tepsire sorakoztatom őket. Hagyom, hogy a csoki teljesen megszilárduljon, akkor szépen lejönnek a sütőpapírról.
A receptben így elkészítve összesen 357,5 g CH van. Nekem 42 db kekszem lett, így egy darabban 8,51 g CH van.
Forrás: Gabriella konyhája
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése