Kicsit furcsán, de annál nagyobb érdeklődéssel néztem erre a receptre, amikor először megláttam. Néha, tudom, nem a legjobb megoldás, de palacsintát, vagy túrógombócot eszek ebédre. Hamar elkészül, és szükség esetén az elcsomagolása is könnyen megoldható. Mivel most sem volt túl sok időm, és a túrógombóc nem rég volt terítéken, úgy döntöttem, kipróbálom ezt a palacsintát, és nagyon megérte. Visszatérő vendég lesz a konyhámban.
Ideális esetben kis étkezésekre fogyasztanám, egyszerűen mennyei!
Persze ezt a receptet is annak a már többször emlegetett csodálatos Facebook csoportnak köszönhetem. :)
Hozzávalók 15 darabhoz:
- 250 g túró
- 100 g zabpehely liszt (68,1 g CH)
- 40 g xilit (24 g CH)
- 2 tojás
- 2 tk sütőpor
- 1 citrom leve - elhagyható
- 200 ml szénsavas ásványvíz
- vanília aroma
- őrölt fajéj
- kevés kókuszolaj
A túrót egy tálban villával jól áttörjük, majd kikeverjük a tojásokkal. Beledolgozzuk a cukrot, majd a sütőporos lisztet is. Hozzákeverjük a vizet, és minimum egy fél óráig pihentetjük, ezalatt jól besűrűsödik.
Kb. fél ek. kókuszzsírral előmelegítünk egy serpenyőt. A közben alaposan besűrűsödött tésztánkat vízzel addig hígítjuk, hogy a szokásosnál sűrűbb palacsintatésztát kapjunk. A serpenyőben felmelegített kókuszolaj kb. felét is belekeverjük.
Kb. 2,5 evőkanálnyi adagokban süssünk a tésztából nagyjából 10 centis, amerikai palacsinta jellegű korongokat.
Lekvárral, pudinggal tálaljuk.
Az egész adag CH tartalma 92,1 g, így egy palacsintában 6,14 g CH van.
Forrás: Ami a konyhámból kikerül
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése