Egyszer már elkészítettem ezt a levest, de frissen, mikor először megkóstoltam, még nem volt az igazi. Ezért nem is készült róla bejegyzés. Viszont, amikor másnap újra elővettem a hűtőből...
Csak várni kellett vele, és isteni finom lett.
- 3 kisebb cukkini (600 g - 31,8 g CH)
- 1 kisebb fej vöröshagyma (80 g - 6,64 g CH)
- 1 gerezd fokhagyma (5 g - 1,18 g CH)
- 1 l víz
- 50 ml főzőtejszín
- 1 ek tejföl
- só
- bors
- őrölt köménymag - elhagyható
- 1 ek apróra vágott petrezselyemzöld
Az apróra vágott hagymákat kevés olajon üvegesre pároljuk és hozzáadjuk a felkockázott cukkinit. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk. Amikor a cukkini puhára főtt, botmixerrel pürésítjük, majd besűrítjük. Egy kis tálkában kikeverjük a tejszínt és a tejfölt. Apránként belekeverünk kb. 1 merőkanálnyi levest, majd az egészet visszaöntjük a levesbe, hozzáadjuk a petrezselymet és pár perc alatt összeforraljuk.
Tálalhatjuk kevés olajon megpirított csirkemellkockákkal, (aki nem diétázik) kenyérkockákkal, vagy pár szelet kenyérrel is.
Az összes leves szénhidráttartalma 39,63 g, adagonként 9,9 g.
Az összes leves szénhidráttartalma 39,63 g, adagonként 9,9 g.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése