Az első chia pudingom után mindenképpen szerettem volna egy csokis változatot is elkészíteni. Sajnos a piacom már áfonyát és szedret sem kaptam, így barackkal kellett beérnem, de szerencsére ez is nagyon finom lett. Nekem egy kicsit édesebben volt finom (így van leírva a receptben), a párom nem igényelte a plusz édesítőt, de mindkettőnknek ízlett ez a változat is. :)
Hozzávalók 2 személyre:
- 175 ml tejszín
- 175 ml víz
- 30 g chia mag
- 8 g cukrozatlan kakaópor (0,88 g CH)
- 3 kocka 70 %-os étcsokoládé (7,14 g CH)
- 2-3 tk négyszeres erejű cukorhelyettesítő
- 140 g nektarin (15,96 g CH)
- kevés szeletelt mandula
A tejszínt, a vizet, a chia magot a kakóport a csokoládét és az édesítőt egy kis fazékban feltesszük főni, hogy felolvadjon a csokoládé, és így a magok is gyorsabban megdagadnak majd. Levesszük a tűzről és kihűtjük, majd 1-2 órára berakjuk a hűtőbe, hogy jól besűrűsödjön.
A kihűt pudingot egyenlően elosztjuk két pohár között, és a tetejére halmozzuk a kis kockákra vágott nektarint és a száraz serpenyőben megpirított mandulát.
Így elkészítve egy pohár desszertben 11,99 g szénhidrát van.
Így elkészítve egy pohár desszertben 11,99 g szénhidrát van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése