Ezt az ételt Keresztanyukámtól lestem el, amikor náluk vendégeskedtem, és az első adandó alkalommal magam is elkészítettem. Igazán nem bonyolult, ízlés szerint variálhatjuk a fűszereket és a hús mellé tett zöldségeket, gyümölcsöket is, de ami a legfontosabb, hogy nagyon finom és kiadós.
Ez úton is köszönöm neki! :)
Hozzávalók, ahogy én készítettem:
- 6 db csirkecomb
- 2 db közepes alma
- 2-3 db sárgarépa
- 2 fej vöröshagyma
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- majoránna
- bazsalikom
- só
- bors
- olíva olaj
- kevés vaj, vagy margarin
A húsokat előkészítés után egy sütőpapírral bélelt tepsibe tettem és mindkét oldalukat befűszereztem. A zöldségeket meghámoztam és a répákat hosszában félbevágtam, a vöröshagymát negyedeltem, a fokhagymát pedig félbevágtam. Az almán rajta hagytam a héját, csak a magházát vágtam ki és negyedelve a zöldségekkel együtt a húsok közé pakoltam. Az egészet meglocsoltam kevés olíva olajjal és az íze miatt kevés margarint kockáztam rá.
![]() |
Mehet a sütőbe |
A tepsit alufóliával letakarva betettem a sütőbe 200 fokra. 3/4 óra után az almákat kivettem és még letakarva visszaraktam sülni. Negyed óra után levettem a fóliát és szép pirosra sütöttem a húsokat, közben időnként meglocsoltam őket a kisült pecsenyelével.
Mi sült burgonyával ettük, de barna rizzsel is mennyei.
Sütés után az alma szénhidráttartalma 9,52, a vöröshagymáé 10,4, a répáé pedig 14,77 gramm lett 100 grammra vonatkoztatva, a fokhagymát elfelejtettem lemérni, de most jut eszembe, ahogy írom a bejegyzést, hogy meg sem találtam a tepsiben. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése