Oldalak

2013. szeptember 15., vasárnap

Fahéjas, mazsolás csokis keksz



Ez a süti a nemrég indult keksz-sütő sorozatom legújabb darabja. Már elkészítettük egyszer a párommal közösen, szép emlék, de akkor még nem lett az igazi, ugyanis vele sikerült letesztelnünk az új sütőt, amiről kiderült, hogy éget. Így lett egy adag kicsit nyers, és egy kicsit túl barna süti, de mindkettő finom lett.
Most, hogy a sütő-probléma elhárult, tökéletes lett. Csak az volt kérdéses, hogy lesz-e időm megcsinálni, mert az nem kifejezés, hogy le lettem bombázva referátumokkal. Szerencsére sikerült sebtében összehozni, és most egy kicsit eltérve a recepttől csak mazsolával készítettem, hogy igazán elnyerje a párom tetszését.
Már lassan egy hete elkészült, de a bejegyzést még csak most lett időm megírni.

Hozzávalók 20 db-hoz:
  • 1 tojás
  • 75 g xilit (38,15 g CH)
  • 75 g olvasztott margarin
  • 50 g tk tönkölybúza liszt (31,95 g CH)
  • 50 g búza finomliszt (38,15 g CH) / 50 g darált dió (6,9 g CH)
  • fél cs. sütőpor
  • fél kk fahéj
  • 50 g étcsokoládé (24,3 g CH)
  • 50 g mazsola (32,5 g CH)
  • rumaroma

Ugyan úgy készítettem el, mint az eddigi kekszeket, az a módszer már jól bevált.
A cukrot és a tojást habosra keverjük, majd hozzáadjuk a margarint. Apránként beleforgatjuk a sütőporos lisztet a fahéjjal, majd a rumaromás vízbe áztatott mazsolát és végül a feldarabolt csokoládét.
A masszából sütőpapírral bélelt tepsire pici adagokat halmozunk. Hagyjunk nagyobb távolságot közöttük, mert sütés közben jól szétterülnek. 180 fokon  kb. 10 perc alatt már készre is sülnek.


Csak liszttel készítve összesen 164,4 g CH-t tartalmaz, egy darab 8,22 g-ot.
Diót használva ez 132,25 g-ra csökken. darabonként 6,61 g-ra.

Forrás: nosalty.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése