A körözött után kedvet kaptam más variációk kipróbálásához is, és ez igen hamar felkeltette a figyelmemet. Répás süteményt is már régóta szeretnék csinálni, mert nagyon finom, és az sem utolsó szempont, hogy most lehet a legszebbeket kapni a piacon, úgyhogy rögtön megcsináltam ezt a krémet.
Nagyon finom lett, bár nagyon sok is, úgyhogy ezt fogom enni éjjel-nappal. Egy előnye azonban már biztosan van: mivel maradt 100 g túróm, amivel hirtelen nem tudtam mit kezdeni, ez lett a tízóraim, egy pici szelet félresikerült, de azért még finom tortával.
Hozzávalók:
- 150 g túró
- 100 g natúr krémsajt
- 125 g finomra reszelt sárgarépa (1 nagyobb szál - 10 g CH)
- só, bors
- pár csepp citromlé ízlés szerint
A túrót egy kicsit összetörjük, elkeverjük a krémsajttal, majd óvatosan beleforgatjuk a sárgarépát is. Ízlés szerint fűszerezzük, szerintem akkor sem csináljuk rosszul, ha a citromlé kimarad belőle.
Pár hűtőben töltött óra után már fogyaszthatjuk is.
Nagyon egyszerűen és gyorsan megvan, elég tetemes mennyiség lesz belőle. A legnagyobb macera a répa lereszelése, úgyhogy bárki meg tudja csinálni, aki szeretne kipróbálni egy kevéssé szokványos szendvicskrémet. Igazán megéri!
Jó étvágyat hozzá!
Forrás: recept-oldal.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése