Már régebben elterveztem, hogy megsütöm ezt a palacsintát. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy annyira ízlik, mint a rendes változat, de azért ez is finom lett (csak egy picit más). A zabpehely miatt pedig igazán jó illat lett a konyhában. Könnyen süthető és egyáltalán nem ragad le a serpenyőben. Most fordult elő először (és remélem nem utoljára), hogy az első darab nem a kukában landolt.
Hozzávalók a palacsintához:
- 200 g zabpehelyliszt (142,2 g CH)
- 2 tojás
- 2 dl tej (10 g CH)
- szénsavas ásványvíz
- kevés napraforgó-/kókuszolaj a tésztába és az első palacsinta megsütéséhez
A lisztből, a tojásokból és a tejből kikeverjük a tésztát és kb. fél óráig pihentetjük. Ezalatt a zabliszt miatt jól besűrűsödik a tésztánk. Adjunk hozzá annyi ásványvizet, hogy megkapjuk a szokások palacsinta állagot (kb. olyan mint egy nagyon híg krémleves, vékony sugárban lefolyik a merőkanálról. Adjunk a tésztához kevés olajat is, majd süssük ki a palacsintákat. Az első előtt vékonyan kenjük meg a serpenyőt olajjal, és ha szükséges, sütés közben adjunk még ásványvizet a masszához.
Nekem összesen 17 palacsintám lett. A tészta összesen 152,2 g CH-t tartalmaz, így egy darab palacsinta 8,95 g-ot.
Hozzávalók a túrókrémhez:
- 25 dkg túró (10 g CH)
- 1-2 ek tejföl (0,8 g CH)
- 2 ek xilit (20 g CH) / édesítőszer
- vanília aroma
- fél citrom reszelt héja
A krémesebb állag miatt botmixerrel dolgozzuk össze a hozzávalókat.
A krém így 30,8 g CH-t tartalmaz, de a túróval és a tejföllel nem kell számolni, ha egyszerre maximum 10 dkg-ot fogyasztunk.
Vékonyan kenve ez az adag nekem 10 palacsintához volt elég.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése