Oldalak

2013. április 23., kedd

Csirkemelles egytálétel



Ennek az ételnek az az előnye, hogy igazán gyorsan össze lehet ütni, és bár viszonylag sok hozzávalóra van szükség, a legtöbből mindig van otthon. Igazán frappáns kis recept, már az illata is bizalomgerjesztő. Nekem személy szerint nagyon ízlik, köszönet illeti érte a szobatársamat.

Hozzávalók:
  • 1 db csirkemellfilé
  • 60 g graham liszt (39 g CH)
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 tk só
  • 1 mk majoranna
  • 1 mk bors
  • 1 késhegynyi őrölt fűszerkömény
  • 1 késhegynyi chili
  • 1 kis fej vöröshagyma (60 g - 4,98 g CH)
  • 2 gerezd fokhagyma (3 g - 0,79 g CH)
  • 150 ml tejföl
  • 50 g trappista sajt
  • napraforgó-/olívaolaj
  • margarin
A csirkemellet szeletekre vágjuk. A lisztet összekeverjük a fűszerekkel, majd megforgatjuk benne a hússzeleteket, és egy kivajazott tepsiben egymás mellé rakjuk őket.
Kevés olajon megfonnyasztjuk a hagymát és ráöntjük a csirkére.
A tejfölt elkeverjük az apróra vágott, vagy összetört fokhagymával és 3 tk olajjal. Megkenjük vele a hússzeleteket, majd beborítjuk a lereszelt sajttal.
Ha elég sok húsból készítjük, vagy kisebb tepsit használunk, fenti sorrendben rétegezzük a hozzávalókat, de csak a tetejére reszeljünk sajtot.
Alufólia alatt kb. 25 percig sütjük, majd azt levéve hagyjuk, hogy egy kicsit megpiruljon a teteje. Salátával, rizzsel és burgonyával is fogyaszthatjuk. A tetejét petrezselyemzölddel szórtam meg, sajnos csak szárított van itthon.

Ha csak egy csirkemellet használunk fel, akkor a lisztnek körülbelül a fele biztosan meg fog maradni, azt eltehetjük későbbre, ha nemsokára felhasználjuk. Persze így nem számoltam, csak a mennyiség felével, és mivel nem eszek meg egyszerre annyit, hogy az 10 dkg-nál több tejfölt és sajtot jelentsen, azokkal sem számoltam.
Így az étel összesen 25,27 g CH-t tartalmaz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése