Egy időben a Nagymamám nagyon finom túrós pitét készített. Olyan hihetetlenül könnyű volt a tölteléke és omlós a tésztája, hogy el sem tudtuk képzelni hogy készítette. Elkértem tőle a receptet, de sajnos már nem tudom hova tettem, úgyhogy ez nem lett olyan remek mint az övé, viszont egy próbát mindenképp megér.
Hozzávalók egy 20x30 cm-es tepsihez (20 szelet):
A tésztához:
- 250 g teljes kiőrlésű búzaliszt (150 g CH)
- 50 g búza finomliszt (35,5 g CH)
- 90 g margarin
- 50 g porrá őrölt xilit (30 g CH)
- 2 tojás sárgája
- fél csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1-2 ek laktózmentes tejföl
A töltelékhez:
- 500 g túró
- 20 g négyszeres erejű cukorhelyettesítő
- 1 ek vanília kivonat
- fél cirtom lereszelt héja
- 3 csapott ek zabkorpa
- 2 tojás fehérje
- 1 csipet só
- 2 ek tejföl
Először a tésztát készítem el. A liszteket elmorzsolom a margarinnal, majd a többi hozzávalóval együtt egynemű tésztává gyúrom.
A tésztát két részre osztom. Mindkét felet a tepsim méretére nyújtom és az egyiket a sütőpapíros tepsibe teszem.
A töltelékhez a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verem. A többi hozzávalót alaposan kikeverem egymással és beleforgatom a fehérjehabot.
A krémet rásimítom a tepsibe fektetett tésztalapra, ráhelyezem a második tésztalapot és villával sűrűn megszurkálom.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30.35 perc alatt sütöm készre.
Kihűlés után szeletelem.
A receptben így elkészítve 215,5 g szénhidrát van. 20 szeletre vágva egy szeletben 10,78 g CH van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése