Oldalak

2021. november 24., szerda

Túrós pite




Egy időben a Nagymamám nagyon finom túrós pitét készített. Olyan hihetetlenül könnyű volt a tölteléke és omlós a tésztája, hogy el sem tudtuk képzelni hogy készítette. Elkértem tőle a receptet, de sajnos már nem tudom hova tettem, úgyhogy ez nem lett olyan remek mint az övé, viszont egy próbát mindenképp megér. 

Hozzávalók egy 20x30 cm-es tepsihez (20 szelet):

A tésztához:

  • 250 g teljes kiőrlésű búzaliszt (150 g CH)
  • 50 g búza finomliszt (35,5 g CH)
  • 90 g margarin
  • 50 g porrá őrölt xilit (30 g CH)
  • 2 tojás sárgája
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1-2 ek laktózmentes tejföl
A töltelékhez:
  • 500 g túró
  • 20 g négyszeres erejű cukorhelyettesítő
  • 1 ek vanília kivonat
  • fél cirtom lereszelt héja
  • 3 csapott ek zabkorpa
  • 2 tojás fehérje
  • 1 csipet só
  • 2 ek tejföl

Először a tésztát készítem el. A liszteket elmorzsolom a margarinnal, majd a többi hozzávalóval együtt egynemű tésztává gyúrom.
A tésztát két részre osztom. Mindkét felet a tepsim méretére nyújtom és az egyiket a sütőpapíros tepsibe teszem.

A töltelékhez a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verem. A többi hozzávalót alaposan kikeverem egymással és beleforgatom a fehérjehabot.
A krémet rásimítom a tepsibe fektetett tésztalapra, ráhelyezem a második tésztalapot és villával sűrűn megszurkálom.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30.35 perc alatt sütöm készre.

Kihűlés után szeletelem.


A receptben így elkészítve 215,5 g szénhidrát van. 20 szeletre vágva egy szeletben 10,78 g CH van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése