Amióta diétázom - februárban lesz nyolc éve - nem ettem kiflit, ami jó lenne nekünk. Vettem ugyan pékségben, de a kinézete alapján nem fogadnék rá, hogy a teljes kiőrlésű liszt túlsúlyban lett volna benne. Nem is akartam vállalkozni a sütésére, mert egyszer csináltam zsömléket, amik tömör maroknyi gombócok lettek, ezért ettől sem vártam túl sokat. Reménykedtem benne, hogy ha már ilyen szép kovászos kenyereket tudok sütni, akkor ez sem fog ki rajtam és nem is fogott. Több receptet gyúrtam össze és szerintem nagyon szépen sikerültek, sőt: finomak, puhák, picit sem tömörek és egészen szép méretűek is, úgyhogy nincs az az érzetem, hogy ettől biztosan nem fogok jóllakni. Ráadásul nem is volt velük túl sok munka. Úgy majszoltam először vacsorára, mint egy kisgyerek. Már régen örültem valaminek ennyire, amit én sütöttem. :)
Hozzávalók 10 kiflihez:
- 350 g tk búzaliszt (210 g CH)
- 150 g búza finomliszt (106,5 g CH)
- 20 g búzasikér
- 10 g só
- 20 g friss / 5 g szárított élesztő
- 50 g lm tejföl
- 100 lm habtejszín
- 230 ml víz
szép :)
VálaszTörlésKöszönöm :)
Törlés