Hozzávalók egy sütőlemezhez:
- 60 g meleg víz
- 60 g tk kovász (18 g CH)
- 60 g tk búzaliszt (36 g CH)
- 30 g búza finomliszt (21,3 g CH)
- 4 g só
- 20 g olíva olaj
- 10 g szezámmag
- 10 g lenmag
- 10 g napraforgómag
- 20 g finom zabpehely (12 g CH)
A kovászt elkeverem a vízben, majd a liszteket is beledolgozom. (Ha a kovász nagyon híg, vagy épp túl kemény, változtatok a víz mennyiségén.) A többi hozzávalót is hozzáadom és összegyúrom. Eléggé lágy masszát kell kapnom. Szobahőmérsékleten letakarva 2,5-3 órát pihentetem.
A sütőt 210 fokra melegítem elő és alsó-felső sütésre állítom. A tésztát szögletesre formázom és két sütőpapír közt kb. 1 mm vékonyra nyújtom. A felső sütőpapírt lehúzom róla, megszórom még szezámmaggal, kézzel finoman belenyomom és derelyevágóval 5x5 cm-es kockákra vágom. A sütőpapírral együtt egy tepsire húzom a tésztát és kb. 10-12 perc alatt ropogósra sütöm, a széle szépen megbarnul.
Összesen 190 g krékerem lett, ami 87,3 g CH-t tartalmaz, így 100 grammjában 45,95 g CH van.
Forrás: marcelpaa.com
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése