Oldalak

2020. június 19., péntek

Gyömbéres keksz



Ezt a kekszet először ajándékba készítetettem és bár nem vagyok oda a gyömbérért (nagyon nem), még nekem is ízlett. Kicsit hozza a karácsonyi hangulatot még most nyáron is, egy kis dióval a tésztájában lehet, hogy Decemberben is sül majd egy adag.

Hozzávalók 35 db kekszhez:
  • 150 g lágy margarin
  • 100 g xilit (60 g CH)
  • 1 tojás
  • 3 tk reszelt gyömbér - nálam 50 g (8,89 g CH)
  • 200 g tk búzaiszt (120 g CH)
  • 50 g búza finomliszt (35 g CH)
  • 2 tk sütőpor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tk őrölt/6 db egész szegfűszeg
  • 1 csipet só

A margarint a xilittel habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást és a reszelt gyömbért is. Rámérjük a száraz hozzávalókat és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Minimum egy óráig hűtőben pihentetjük, majd lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk és egy 5 cm-es kiszúróval kiszaggatjuk.
A kekszeket sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk és 175 fokon kb. 10-12 perc alatt készre sütjük őket.


Az így elkészített kekszek összesen 223,89 g CH-t tartalmaznak. Egy darabban 6,4 g CH van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése