És persze apa mondta, hogy van málnánk, ami már régen termett, úgyhogy kaptam az alkalmon. Sajnos amikor szedni akartam, észre kellett vennem, hogy nem is olyan jó a termés, mint ahogy azt apa mondta. Aztán kiderült, hogy mégis, csak a szomszéd jó szokásához híven lecsipegette. Mintha nem tudnánk. Így aztán meggy is került bele.
Hozzávalók:

- 125 g margarin
- 1 tojás
- vanília aroma
- 150 g xilit (75 g CH)
- 175 g natúr joghurt (7 g CH)
- 100 g búza finomliszt (76,3 g CH)
- 100 g tk tönkölybúza liszt (63,9 g CH)
- 1 tk sütőpor
- 100 g darált mandula (7 g CH)
- 250 g málna (13,5 g CH)
A margarint megolvasztjuk. Robotgép segítségével összedolgozzuk a cukorral, a joghurttal, a tojással és a vaníliával. Apránként hozzákeverjük a sütőporos lisztet és a mandulát, majd beleforgatjuk a málnát is.
180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a teteje egy kicsit megbarnult.
Én nem daráltam le az összes mandulát, egy keveset meghagytam felszeletelve, és sütés előtt rászórtam a muffinok tetejére díszítésként.
Összesen 242,7 g CH-t tartalmaz. Darabonként 20,23 g-ot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése