Körülbelül két hete sütöttem majdnem egy kilogramm háztartási kekszet. A házi sportszeletet már régóta ki szerettem volna próbálni, így most ez lett belőle. Bár azt sajnos nem tudom 100 %-os pontossággal megmondani, mennyire hasonlít az eredetire, mert már nagyon régen ettem, de azért megéri elkészíteni, mert amellett, hogy finom, annyira egyszerű, hogy el sem akartam hinni, amikor elővettem a receptemet.
Ha nem szeretnénk saját háztartási kekszet sütni hozzá, használhatunk más teljes kiőrlésű, cukormentes kekszet (pl. Gullon).
Hozzávalók egy kb. 30 x 25 cm-es tepsihez:
- 400 g darált háztartási keksz (190 g CH)
- 100 g darált dió
- 32 g holland kakaópor (4,6 g CH)
- 250 g margarin
- 15 g DW 1:4 cukorhelyettesítő (60 g cukornak felel meg)
- 200 ml tej (10 g CH)
- 1,5-2 ek rum
A tetejére:
- 150 g 70 %-os étcsokoládé (48 g CH)
- 2 ek étolaj, vagy kókuszolaj
- 10 g holland kakaópor (1,3 g CH)
1 tálban összekeverjük a kekszet, a diót és a kakaóport.
A margarint felkockázzuk és egy lábasban megolvasztjuk. Amikor már majdnem teljesen folyékony, hozzáadjuk a tejet és az édesítőt. Az egészet jól összemelegítjük és ráöntjük a kakaós kekszre. A rummal együtt alaposan összeforgatjuk.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és lehetőleg egyenletesen belesimítjuk a masszát. Hűtőbe tesszük dermedni.
Vízgőz felett felolvasztunk 1,5 tábla étcsokoládét. Hozzákeverünk 2 ek olajat és egy nagy ek kakaóport. A tepsiben pihenő kekszes masszát egyenletesen bevonjuk a csokoládémázzal.
Ismét hűtőben pihentetjük, majd szeletelve tálaljuk.
A receptben így elkészítve összesen 253,9 g CH van. Én 45 szeletre vágtam a "sütit", így egy szeletre 5,64 g CH jut.
Forrás: apróséf.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése