Oldalak

2015. augusztus 24., hétfő

Szedres kuglóf



Ezzel a recepttel kellett kísérletezni egy kicsit, de az ilyen mondatok miatt megérte: "Kérhetek sütit?"


Hozzávalók egy 23 cm-es formához:

  • 200 g puha margarin
  • 140 g xilit - házi vaníliás (84 g CH)
  • 3 tojás
  • 100 g tejföl
  • 1/2 citrom lereszelt héja
  • 7 g sütőpor
  • 40 g darált dió
  • 50 g búza finomliszt (35,2 g CH)
  • 70 g tk. búzaliszt (42,77 g CH)
  • 90 g őrölt zabpehely (54 g CH)
  • 150 g szeder (9 g CH)

Robotgéppel habosra keverjük a puha margarint és a xilitet. Folyamatos kevergetés mellett egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt, majd a citromhéjjal, sütőporral és dióval elkevert liszteket, legvégül pedig óvatosan beleforgatjuk a szedret.
Kivajazzuk és kilisztezzük a kuglófformánkat és megtöltjük a tésztával. 160 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Kihűlés után szeleteljük.


Az egész kuglóf így elkészítve összesen 224,97 g CH-t tartalmaz. Én 20 szeletre vágom, amikben egyenként kb. 11,24 g CH van. (Nem akartam rá ilyen sok porcukrot szórni.)

Természetesen a süti szeder helyett más bogyós gyümölccsel is elkészíthető.

Az eredeti recept a Nők Lapja Konyha 2015 július-augusztusi számában található.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése