Oldalak

2013. június 24., hétfő

Almás sült csirke



Eredetileg túrós rakott húst akartam készíteni, de tegnap este tízkor rádöbbentem, hogy ahhoz be kellett volna pácolnom a csirkét, amit csirke nélkül elég nehéz megcsinálni, mivel csak ma reggel mentem boltba. Ő itt a B-terv, de nem kevésbe finom. (Ezt csak remélem, mert még nem kóstoltam meg, de az illata nagyon biztató.) Előnyére írható, hogy így felhasználhattam a túrós rétes után megmaradt citromot és nagy almabolond vagyok (a polcomon mindig akad legalább 2-3 darab), bár újabban a túró is virágkorát éli nálam.
Egyszer már csináltam gyümölcsös húst, az narancsos csirkemell volt, és nagyon ízlett, talán azt is kellene sütnöm nemsokára. Elképesztő, hogy mennyi ötletem, és receptem van, aminek persze csak a töredékét valósítom meg. Szerencsére az esetek jó részében mindig sikeresen. Eddig még nem készítettem olyat, ami ehetetlen lett volna, csak olyat, amit lehetett volna egy kicsit jobban is.

Hozzávalók:
  • 500 g csirkehús
  • 250 g savanykás alma (17,5 g CH)
  • fél citrom lereszelt héja és leve (nálam 30 ml körül volt - 0,69 g CH)
  • fél tk majoranna
  • bors
  • 1 csapott kk xilit (1 g CH)

A csirkét jól bedörzsöljük a fűszerekkel, és egy tepsibe fektetjük. Az almát meghámozzuk, negyedekre vágjuk, kivágjuk a magját és a csirke közé rakjuk. Ráreszeljük a citrom héját, meglocsoljuk a kifacsart levével és végül rászórjuk a xilitet is.
Fóliával lefedve előmelegített sütőben közepes lángon kb. egy óráig pároljuk, majd a fóliát levéve egy kicsit megpirítjuk a húsokat. Ekkor az almát akár ki is vehetjük a sütőből, ha látjuk jónak.

Én most rizzsel tálaltam, de később burgonya is készül majd hozzá.
Nincs vele sok pepecselés, mert gyorsan össze lehet dobni, aztán pedig csak be a sütőbe, nem is kell ránézni csak egyszer-kétszer, úgyhogy nyugodtan készíthetjük akkor, amikor nincs annyi időnk a főzéssel foglalatoskodni.

Összesen 19,19 g CH-t tartalmaz.

A recept innen származik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése