Oldalak

2016. január 27., szerda

Forró csokoládé



Nem tél a tél forró csokoládé (és persze hó) nélkül, nagyon jól esik ilyenkor a fűtött szobában kortyolgatni. Hihetetlenül gyorsan és egyszerűen elkészíthetjük magunknak cukormentesen is, ráadásul számtalan módon fűszerezhetjük. Kerülhet bele fahéj, vanília, chili, gyömbér, de még mézeskalács fűszer is.

Hozzávalók:
  • 24 g jó minőségű cukrozatlan kakaópor (2,88 g CH)
  • 12 g DW 1:4 cukorhelyettesítő (60 g cukornak felel meg)
  • 1 késhegynyi őrölt fahéj
  • 1/2 vaníliarúd
  • 500 ml házi tej (25 g CH)
  • 200 ml habtejszín
  • 50 g min. 70 %-os étcsokoládé (15,5 g CH)
a tetejére:
  • 200 ml jól behűtött habtejszín
  • 1 tk cukrozatlan kakaópor

A kakaóport, az édesítőt, a vaníliarúd kikapart magvait és a fahéjat elkeverjük a tejjel és a tejszínnel. Beledobjuk a vanília héját is és folyamatos kevergetés mellett összeforraljuk.
Hozzáadjuk az étcsokoládét is és kis lángon addig kevergetjük, amíg teljesen fel nem olvad benne.
Poharakba töltjük és keményre vert tejszínhabbal a tetején, kevés kakaóporral megszórva, azonnal tálaljuk.



A fenti mennyiség 3 db 2 dl-es adaghoz elegendő, így egy pohárra 14,46 g CH jut. Persze fogyaszthatjuk 2, vagy 4 adagban is, még 4 pohár tetejére is kényelmesen jutni fog a tejszínhabból.

Próbáljátok ki! :)

Forrás: Moha Konyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése