Nem tél a tél forró csokoládé (és persze hó) nélkül, nagyon jól esik ilyenkor a fűtött szobában kortyolgatni. Hihetetlenül gyorsan és egyszerűen elkészíthetjük magunknak cukormentesen is, ráadásul számtalan módon fűszerezhetjük. Kerülhet bele fahéj, vanília, chili, gyömbér, de még mézeskalács fűszer is.
Hozzávalók:
- 24 g jó minőségű cukrozatlan kakaópor (2,88 g CH)
- 12 g DW 1:4 cukorhelyettesítő (60 g cukornak felel meg)
- 1 késhegynyi őrölt fahéj
- 1/2 vaníliarúd
- 500 ml házi tej (25 g CH)
- 200 ml habtejszín
- 50 g min. 70 %-os étcsokoládé (15,5 g CH)
a tetejére:
- 200 ml jól behűtött habtejszín
- 1 tk cukrozatlan kakaópor
A kakaóport, az édesítőt, a vaníliarúd kikapart magvait és a fahéjat elkeverjük a tejjel és a tejszínnel. Beledobjuk a vanília héját is és folyamatos kevergetés mellett összeforraljuk.
Hozzáadjuk az étcsokoládét is és kis lángon addig kevergetjük, amíg teljesen fel nem olvad benne.
Poharakba töltjük és keményre vert tejszínhabbal a tetején, kevés kakaóporral megszórva, azonnal tálaljuk.
A fenti mennyiség 3 db 2 dl-es adaghoz elegendő, így egy pohárra 14,46 g CH jut. Persze fogyaszthatjuk 2, vagy 4 adagban is, még 4 pohár tetejére is kényelmesen jutni fog a tejszínhabból.
Próbáljátok ki! :)
Forrás: Moha Konyha
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése