Oldalak

2014. április 30., szerda

Kakaós palacsinta vaníliás túrókrémmel



Ma nem volt kedvem "hagyományos" ebédet készíteni, picit meguntam a rizst, ezért találtam ki most ezt. Az első bejegyzésem óta nem sütöttem palacsintát, de persze ez nem pontosan ugyanaz a változat...

Hozzávalók kb. 17 db-hoz:
  • 150 g zabpehelyliszt (106,95 g CH)
  • 50 g tk. tönkölyliszt (31,95 g CH)
  • 2 tojás
  • 200 ml tej (8 g CH)
  • 10 g holland kakaópor (3,24 g CH)
  • 10 g xilit (5 g CH)
  • szénsavas ásványvíz
  • kevés napraforgó/kókuszolaj a tésztába és az első palacsinta megsütéséhez

A hozzávalókat habverővel jól elkeverjük. Kevés ásványvízzel hígítjuk, majd kis ideig pihentetjük, hogy besűrűsödjön (ezalatt elkészíthetjük a tölteléket). Újra ásványvízzel hígítjuk, majd forró serpenyőben kisütjük, ha szükséges, még közben még adhatunk hozzá.


 A töltelékhez vanília pudingot készítettem, amihez túrót kevertem. Most a házi változattal próbálkoztam meg, mert a diabetikus pudingpor valamiért sosem sűrűsödik be annyira, mint szeretném. Egyébként is, miért kell egy közönséges pudingporba cukrot rakni?
Mindenesetre ez a változat nagyon megéri:

Hozzávalók:
  • 300 ml tej (12 g CH)
  • vanília aroma
  • 40 g xilit (20 g CH)
  • 40 g tk. tönkölyliszt (25,26 g CH)
  • 3 tojássárgája
  • csipet só

A tejet, a cukrot és a vaníliát egy csipet sóval forralni kezdjük. Kiveszünk belőle egy merőkanálnyit, és megvárjuk, amíg langyosra hűl. Kézi habverővel jól elkeverjük benne a tojások sárgáját és a lisztet. Ha a többi tej felforrt, folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük és kis lángon sűrűre főzzük.
Félretesszük, és miután egy kissé kihűlt, 250 g áttört túrót keverünk bele. Ez persze elhagyható, de nagyon finom dióval is. Legszívesebben szamócát is forgattam volna bele, de picikét drága, én pedig éppen elég nagy bevásárlást rendeztem a héten.
Minden palacsintát kb. egy ek-nyival töltünk meg, így pont elég lesz, és már habzsolhatjuk is.


Egy palacsinta üresen 9,12 g CH-t tartalmaz, megtöltve kb. 12,49 g-ot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése